logo juist

Henk Knoppert

Graag wil ik me vanaf deze plaats aan jullie voorstellen als nieuw bestuurslid van de Stichting World Police and Fire Games (WPFG-Nederland). Mijn naam is Henk Knoppert, geboren in 1953, getrouwd, 2 getrouwde kinderen en 2 hele lieve kleinkinderen. Ik woon sinds 1980 in het prachtige Rhenen op de Grebbeberg (je weet wel, waar ook Ouwehands Dierenpark gevestigd is en waar sinds vorig jaar 2 reuzenpanda’s (Xing Ya en Wu Weng) verblijven vanuit China, en dan met name vanuit Chengdu, tevens de locatie van de WPFG-spelen 2019 (toevallig hè?).
Na ruim veertig dienstjaren bij de overheid mocht ik in oktober 2016 met vervroegd pensioen gaan. Van 1970 t/m 1988 bij verschillende gemeenten gewerkt en vanaf 1988 bij de Regionale Brandweer in Ede (na de regionalisering vanaf 2014 Brandweer Gelderland Midden, onderdeel van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden), in de functie van beleidsadviseur.
Op het gebied van het organiseren van brandweer sportactiviteiten heb ik de nodige ervaring opgedaan. Ruim 25 jaar het Regionale Volleybaltoernooi van West/Veluwe-Vallei, 4 jaar het NK Brandweer Triatlon en 2 maal het EK Brandweer Triatlon voor de Vereniging Vrijwillige Brandweer van Rhenen. Ook heb ik met de partners van Brandweer Nederland, het Instituut Fysieke Veiligheid, Brandweer Sportbond Nederland, etc. een aantal malen de jaarlijkse Herdenkingsloop georganiseerd ter gelegenheid van de Nationale Herdenking van Brandweermensen op het IFV in Schaarsbergen.
Begin 2017 ben ik ook toegetreden tot het bestuur van de Brandweer Sportbond Nederland.
Ik draai nu al ongeveer een jaar mee in het bestuur van de Stichting WPFG-Nederland en ik heb versteld gestaan van de inspanningen tijdens de voorbereidingen van de Nederlandse ploeg in Los Angeles. Hoewel ik vanwege een blessure niet in de gelegenheid ben geweest om deze Spelen persoonlijk mee te maken, heb ik toch op afstand mogen genieten van de intense sportvriendschap zoals die niet alleen met het Nederlandse team onder elkaar, maar ook met de overige deelnemers uit de andere landen werd opgebouwd en onderhouden. Ik kon dit op afstand volgen, omdat ik aangesloten was op de groepsapp. Het leek wel één grote Familie, zoals ik dat al jaren binnen de brandweerwereld ken.
Ik hoop dat we die ervaring en vriendschap kunnen voortzetten naar de spelen in Chengdu in 2019. Wij zijn, zoals je de afgelopen periode al wel gemerkt hebt, maar ook zoals je in dit magazine nog kunt lezen, al enige tijd met de voorbereidingen gestart.
En dan komt natuurlijk in 2021 de klap op de vuurpijl!!!! De WPFG-spelen in Nederland en wel in Rotterdam, wie had dat kunnen dromen. Maar het is wel de werkelijkheid. Voor deze gigantische operatie zullen we samen met de organisatie van WPFG-Rotterdam optrekken. Ook hier komen we binnenkort op terug.
Vanaf deze plaats spreek ik al wel de wens uit dat Nederland met een minimaal aantal van 1.000 sporters vertegenwoordigd zal zijn bij de openingsceremonie en het verdere vervolg. Wij gaan ervoor in ieder geval.

Foto Henk Knoppert

Even iets anders

Regelmatig doen nieuwe sporten of trainingsmethoden ons landje aan. Leuk om uit te proberen of eens wat anders te doen dan de gebruikelijke training. Mocht iemand een leuk idee of onderwerp hebben, laat ons dat dan weten.