logo juist

Kalender

Januari 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Henk Heil

PENNINGMEESTER

Henk Heil is nu nog werkzaam bij de politie Gelderland-Midden en straks bij de regio oost van de nationale politie als wijkagent van de Korenmarkt in Arnhem. Dit is een van de bekendste horecagebieden van Nederland. Naast zijn werk als wijk-agent is Henk daar o.a. betrokken bij de ontwikkeling en oprichting van het openbaar ordeteam welke werkzaam is in het horecaconcentratiegebied van Arnhem.

Daarnaast heeft Henk binnen het bestuur van de personeelsvereniging Klavier de tak sport in beheer. Sport loopt als een rode draad het leven van Henk. Niet alleen als “bobo” maar ook als actief sporter.

Tijdens deelname aan het Nederlands politie kampioen-schap Futsal in 2002 kreeg hij de uitnodiging van het toenmalig bestuur van de Wpfg om met “zijn” futsalteam deel te nemen aan de spelen van 2003 in Barcelona. “Had ik deze uitnodiging maar afgeslagen” zegt Henk vol enthousiasme.

Wat een evenement was dat zeg. 50000 uitzinnige mensen op de tribunes tijdens de opening en geweldige wedstrijden met collega’s van over de hele wereld in tal van takken van sport. Henk was op slag verkocht en kwam niet meer van het virus af en heeft sindsdien aan meerdere spelen deelgenomen. Komende spelen van 2013 zijn in Belfast. Misschien niet zo’n aansprekende stad maar dat maakt de wpfg 2013 niet minder aantrekkelijk. Het belooft weer een grote happening te worden. Helaas wordt het futsal daar iets anders gepeeld dan op het vaste land van Europa zodat Henk waarschijnlijk niet met het futsalteam mee doet, hoewel ze natuurlijk nog even de tijd hebben om de fijne kneepjes van het Noord-Ierse futsal onder de knie te krijgen. Ook hier heeft ieder nadeel zijn voordeel. Klopt, zegt Henk, dan ga ik lekker een keertje tennissen op de spelen. Dat is een andere passie van me. Op eerdere spelen kwam ik daar niet aan toe omdat de speeldagen gelijk vielen met het futsal. Misschien lukt het me dan wel om een keer mijn droom te laten uitkomen: een plak op de World Police & Fire Games.

 

Even iets anders

Regelmatig doen nieuwe sporten of trainingsmethoden ons landje aan. Leuk om uit te proberen of eens wat anders te doen dan de gebruikelijke training. Mocht iemand een leuk idee of onderwerp hebben, laat ons dat dan weten.