logo juist

Nieuwsbrief 1

 
 
WIE HEEFT INTERESSE? 
 
 
WPFG-koorts komt weer richting Nederland. 
 
Met nog iets meer dan 15 maanden te gaan is op 8 augustus 2019 in het China Chengdu Shuangliu Sports Center, de opening van de 17e World Police and Fire Games. 
 
De spelen vinden plaats van 8 augustus 2018 tot 18 augustus 2019 in Chengdu.
 
Het streven van het bestuur van de stichting WPFG Nederland is om met een Nederlands team naar Chengdu te gaan. De komende maanden zal duidelijk worden of dit gerealiseerd gaat worden.
 
Historie World Police & Fire Games.
 
Inmiddels zijn er zestien edities van de World Police & Fire Games geweest. Ooit in 1985 begonnen in Califonia als verlengstuk van de California Games. Vier jaar later deed Nederland in Vancouver voor de eerste keer georganiseerd mee. Er waren zo’n 75 deelnemers en de ervaringen waren zo goed dat Nederland daarna een graag geziene deelnemer op dit sportevenement werd. 
 
Uitschieters in de al lange historie van de WPFG zijn Melbourne, Calgary, Adelaide en New York. Goed georganiseerde evenementen, mooie openingsceremonies en een prima deelname vanuit Nederland. De andere edities waren wisselend van aard. Zo kende Barcelona in 2003 een prachtige openingsceremonie, waar nog door velen over wordt gesproken.  Zo zijn er in de geschiedenis van de WPFG pieken en dalen en veel werd er o.a. van New York in 2011 verwacht. In New York nam Nederland deel met ruim 180 deelnemers. Jammer was het dat de hurricane Irene zand in de machine gooide. 
 
 
Organisatie 2019
 
De organisatie van de spelen in 2019 is in handen van Chengdu, China. Op dit moment is er nog weinig bekend en komt er ook niet veel nieuws uit China. Wel zijn de sporten bekend die georganiseerd gaan worden. Zie hiervoor de website van Chengdu. http://www.chengdu2019wpfg.com/en/
 
De website van Chengdu is nog in een ontwerpfase.
 
De inschrijving voor de spelen start waarschijnlijk in augustus/september of oktober 2018. De inschrijving zal hoogstwaarschijnlijk via deze website dienen te gebeuren. 
 
Voor alle duidelijkheid de Stichting WPFG Nederland zal geen inschrijvingen doen. Dit moet je persoonlijk verzorgen. De Stichting WPFG Nederland zal een presentatie kledingpakket samenstellen en dit beschikbaar stellen aan de deelnemers. 
 
 
 
 
 
 
 
 Organisatie Nederland.
 
De Stichting World Police and Fire Games Nederland is een zelfstandige stichting en staat in geschreven bij de kamer van koophandel. Het bestuur bestaat uit: Henk Heil ( voorzitter/penningmeester) eenheid Oost-Nederland Dirk de Jong (secretaris) voorheen regio Utrecht Henk Knoppert (bestuurslid) brandweer Nederland
 
Wat mag er dan verder van de Stichting WPFG Nederland verwacht worden? Dat zijn de volgende zaken:
 
1. Bindende factor tussen alle deelnemers uit Nederland door middel van het maken van nieuwsbrieven en het uitwisselen van informatie.
 
2. Voorafgaand aan de WPFG:
 
- Contacten met de organisatie in Chengdu. - Contacten met de eventuele Nederlandse vertegenwoordiging in Chengdu - Samenstellen kledingpakket - Organisatie kleding pasdag
 
3. Tijdens WPFG:
 
- Hulp bij de registratie in Chengdu - Hulp bij eventuele problemen op sportief gebied (maken van bezwaarschriften) - Hulp bij eventuele problemen op allerlei ander gebied (inschakelen Nederlandse vertegenwoordiging) - Bij voldoende belangstelling het organiseren van een “Hollandse avond” - Locatie bespreken die ontmoetingsplaats wordt van het Nederlands team.
 
4. Informatie verstrekken over bijv. verblijf, deelname en resultaten via de website, twitter en facebook. Hoe dit eventueel zal gaan is nog een open vraag, want sociale media zoals wij die kennen werken niet of nauwelijks in China. 
 
Accommodaties, reis en verblijf.
 
Uiteraard belangrijk zijn je kosten voor een dergelijk evenement erg belangrijk.
 
Er is veel accommodatie in Chengdu waarbij geldt, hoe dichter bij het centrum hoe hoger de prijzen. Voor alle duidelijkheid naar de deelnemers:  - Het is belangrijk om niet te lang te wachten met je beslissing om mee te doen - Met de ervaringen uit het verleden geeft De Stichting WPFG Nederland alleen adviezen. WPFG Nederland organiseert geen reis en verblijf voor de deelnemers, dit dient men zelf te doen. De kosten van reis en verblijf zijn voor rekening van de deelnemer evenals het inschrijfgeld.
 
Informatievoorziening.
 
WPFG Nederland heeft een eigen website www.wpfg.nl ,die in de komende tijd zal worden bijgewerkt en zal gebruikt gaan worden voor informatie voorziening. Ook beschikken wij over een facebookpagina https://www.facebook.com/wpfg.nederland 
 
Met sportgroeten, 
Henk Heil
Dirk de Jong
Henk Knoppert
 
logo1
 

Even iets anders

Regelmatig doen nieuwe sporten of trainingsmethoden ons landje aan. Leuk om uit te proberen of eens wat anders te doen dan de gebruikelijke training. Mocht iemand een leuk idee of onderwerp hebben, laat ons dat dan weten.