logo juist

Welkom bij WPFG 2015

 

Eindelijk!

Hoewel de World Police & Fire Games 2015 in Fairfax gehouden gaan worden zal de meeste aandacht uitgaan naar de omgeving en dan met name naar grote broer Washington DC. Is Fairfax dan helemaal niet interessant? Tuurlijk wel. Fairfax ligt aan de voet van de Bleu Ridge Mountains met daarin Shenandoah Nationale Park en midden in het gebied waar een belangrijk deel van de Amerikaanse Burgeroorlog zich afspeelde. Dit laatste is nog te zien aan de historische gebouwen en monumenten in de stad. Dit alles maakt de stad tot een uitstekende uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, buitensporters en geschiedenisfanaten.

In latere edities gaan we dieper in op alle mogelijkheden die de regio biedt op het gebied van toerisme, shopping en bezienswaardigheden. Tevens bekijken we enkele dagtrips die gemaakt kunnen worden. Een aantal plaatsen in de regio op max 2 uur wordt bijvoorbeeld gezien als een groot openluch museum. Wat we willen laten zien is dat het niet alleen interessant is om voor de World Police & Fire Games naar Fairfax te reizen maar dat de regio zoveel meer te bieden heeft. We zullen deze serie beginnen met deel algemene informatie en geschiedenis van Fairfax, Washington en de regio. 

 

 

Even iets anders

Regelmatig doen nieuwe sporten of trainingsmethoden ons landje aan. Leuk om uit te proberen of eens wat anders te doen dan de gebruikelijke training. Mocht iemand een leuk idee of onderwerp hebben, laat ons dat dan weten.